vrijdag 1 september 2017

1 september 2017

Ik heb een leuke dag achter de rug. Ik hoop dat al mijn kikkertjes eveveel hebben genoten dan ik.
Deze morgen konden we kennis maken met 2 nieuwe jongens in de klas. Welkom Tuur en Jaro! Het is erg leuk met jullie erbij. Daarna even de belangrijkste klas en hoekenregels overlopen, de  taakjes besproken, de kalenders en daglijn bekeken, ons goedemorgenliedje gezongen,... En nadien konden we even de klas verkennen en in de hoekjes spelen. 
Tijdens het fruitmoment vertelde ik even uit het boek van pluk (dat doen we elke dag). Ook het opruimen verliep erg vlot. Vandaag waren onze opruimkampioenen MARIE en LOTTE (elke dag worden 1 of meer opruimkampioenen verkozen).
Deze namiddag hadden de juffen dan nog een zeer leuke verrassing. Op het forum vertelden we de kinderen dat we er een wIJS jaar zouden van maken. Nadien kreeg elke leerling een ijsje van de ijskar... Een echte gezellige start van het schooljaar.
We sluiten dit jaar de dag elke jaar af met een kringmoment. De kleuters mogen iets kiezen wat ze echt  leuk vonden en dit symbolisch in hun boekentas steken. Maar ook iets wat ze echt niet leuk vonden en dit gooien we in de vuilbak. En we geven ook altijd een  applaus voor één of meerdere kindjes.

Hieronder enkele sfeerbeelden....

TOT MAANDAG
JUF SARAH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten